ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δημοτικού υπαλλήλους, πραγματοποιείται στην αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο, με θέμα «Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις Προμηθειών Υπηρεσιών και έργων Μελετών και Παροχής Τεχνικών και Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών μέσω ΕΣΗΔΗΣ».

Στο ανωτέρω σεμινάριο συμετέχουν περίπου 50 υπάλληλοι, ενώ εισηγητής είναι από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Απόστολος Κόλλιας.

Ο Δήμαρχος Πύργου και Πρόεδρος της ΠΕΔ στην Ηλεία κ.Γαβριήλ Λιατσής τόνισε μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζουμε καλά ότι αν οι υπάλληλοι δεν εκπαιδευτούν στα νέα αυτά συστήματα οι δήμοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που απορρέουν από τις καινούργιες λογικές και διαδικασίες που εφαρμόστηκαν για την απορρόφηση κονδυλίων.

Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ένας καλός τρόπος οι γνώσεις αυτές να φτάσουν και στον τελευταίο υπάλληλο ώστε να μην υπάρχει άλλοθι «δεν ξέρω», άρα πρέπει κάποιος άλλος διπλανός μου να φορτωθεί τη δουλειά που πρέπει να κάνω εγώ.

Όσον αφορά τον Δήμο Πύργου θα επιμείνω η επιμόρφωση αυτή να εξελιχθεί σε βάθος και όλοι πι υπάλληλοι τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών να είναι άτομα υπεύθυνα να λειτουργούν ανάλογα με τα προσόντα τους και ο δήμος να έχει τη δυνατότητα να πάρει πρωτοβουλίες που πρέπει για να συνεχιστεί η αλλαγή που ήδη έχει ξεκινήσει.»

Ο Δ/ντής της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καμπέρος ανέφερε:

«Από την πλευρά μου είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη διαδικασία που γίνεται σήμερα γιατί είναι μια διαδικασία που γίνεται σε βάθος είναι ένα πραγματικό σχολείο για τους συμμετέχοντες.

Έχουμε πάρα πολλά στελέχη από τους δήμους από τις πιο καίριες υπηρεσίες, τόσο οι προμήθειες όσο και αυτές των τεχνικών υπηρεσιών είναι οι πιο δυναμικές υπηρεσίες των δήμων γιατί μέσα από αυτές περνάνε οι μελέτες και τα έργα που χρειάζεται να υλοποιήσει ο δήμος.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση διότι οι υπάλληλοι καλούνται να κινηθούν με ευρωπαϊκές ταχύτητες, καλούνται να είναι υψηλού επιπέδου το εργασιακό γνωστικό αντικείμενο τους και είναι υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουν. Άρα η διαρκής επιμόρφωση είναι υποχρεωτική»

ΠΗΓΗcityofpyrgos.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ